Centrum Europaplein

Centrum voor complementaire zorg en persoonlijke groei

 

 

 

Therapeuten

Centrum Europaplein

Centrum voor complementaire zorg en persoonlijke groei

 

 

 

Therapeuten

Centrum Europaplein is een plek waar een groot aantal professionals hun praktijk hebben.
Het Centrum wordt gerund door de Vereniging Centrum Europaplein, bestaande uit 10 leden met elk hun eigen vakgebied en expertise. Hieronder vind je een korte introductie van hun kunnen.

klik op een foto voor meer inforrmatie

Peter Smeenk – Osteopathie

Passie voor mijn medemens, respect en bewondering voor de kracht van de natuur inspireerden mij het pad van de osteopathie te volgen.
Het lichaam en de geest zijn in staat klachten op te lossen wanneer zij voldoende mogelijkheid hebben tot beweging en uitwisseling, wat osteopathische interventie nastreeft.

Kennis op het gebied van anatomie, fysiologie, neurologie, embryologie en van de reguliere pathologie vergroot mijn inzicht in het klachtenpatroon van de patiënt.

Elk mens heeft daarentegen weer zijn eigen verhaal wat me fascineert, inspireert en het vak zeer bijzonder maakt.

In 2010 heb ik de studie voor Osteopathie aan het College Sutherland te Amsterdam afgerond en ben sinds die tijd werkzaam in Amsterdam Zuid en op het Integraal Medisch Centrum.

www.osteopathieamstelland.nl

Ika ter Haar – Mesologie en Acupunctuur

Mesologie is een vorm van geneeskunde waarin reguliere medische kennis en kennis uit de complementaire geneeswijzen wordt geïntegreerd. Behandeling gebeurt door tong- en polsdiagnostiek, visceraal onderzoek en elektro fysiologische diagnostiek (EFD meting).

Acupunctuur richt zich op het herstellen van de toevoer van levensenergie die door onze meridianen (energiebanen) loopt. Door gebruik van drukpunten, zeer dunne acupunctuurnaalden, verblijfsnaaldjes, etc. kunnen blokkades van deze essentiële meridianen worden opgeheven, zodat het lichaam weer in balans kan komen.

Uitgangspunten van beide geneeswijzen is: Ieder mens is uniek. Eén en dezelfde klacht bij verschillende personen kan verschillende oorzaken hebben. De mens leeft in voortdurende wisselwerking met zijn omgeving en in reactie hierop reageren wij als één geheel. Het menselijk lichaam bezit zelf-regulerende krachten, die gezondheid stimuleren en gericht zijn op het herstel van het evenwicht. Het lichaam is hierdoor in staat zich voortdurend aan te passen aan inwendige en uitwendige veranderingen. Niet de veranderingen zelf, maar de manier waarop het individu op de veranderingen reageert is bepalend voor het ontstaan van gezondheid of ziekte.

Ik kijk naar wat jou ziek maakt, maar ook naar hoe dit jou beïnvloedt en hoe we het zelfherstellende vermogen kunnen aanspreken. Ik kan uiterst zorgvuldig en met al mijn inzet het gereedschap bieden waarmee jij kan herstellen. Wat jij vervolgens hiermee doet en hoezeer je dit samen wil doen is aan jou.

www.3breinen.nl

Paula Vasconcelos – osteopathie

De ontdekkingstocht naar de bron van gezondheid bij ieder mens als uniek individu, vormt voor mij een grote inspiratie.

Ik ben in Brazilië geboren en woon sinds 1988 in Nederland. Na 17 jaar professioneel met moderne dans te hebben gewerkt, besloot ik in 2001 osteopathie te gaan studeren. In 2008 heb ik deze de opleiding met succes afgerond.

Intussen ben ik moeder van 3 kinderen.

Het osteopathische concept (filosofie/wetenschap/kunst) brengt mij verder inzicht in het lichaam, beweging en de medemens.

www.osteopathieamstelland.nl

Bert Terhell – Psycho-, hypnotherapie en coaching

Mijn werk richt zich op mensen die iets in zichzelf willen veranderen, een persoonlijk probleem willen oplossen of op een ander vlak willen ontwikkelen. Soms lukt dit niet alleen. Om erachter te komen wat het is dat je belemmert (en wat je vooruit kan helpen) kun je professionele hulp inroepen.

Mijn werk als integratief therapeut, hypnotherapeut en personal coach is om mensen hierbij te helpen, begeleiden en ondersteunen.

Elk mens is anders en dus is elke aanpak anders. Mijn werkveld is breed. Ik gebruik verschillende technieken uit verschillende therapeutische achtergronden, omdat ze elk hun eigen nut hebben. De therapie sluit continu aan op het proces dat je zelf in gang hebt gezet. De focus ligt niet op je beperkingen, maar voornamelijk op je mogelijkheden.

www.trance4meer.nl

Lysanne Sizoo – Psychosociaal therapeut en counsellor

Alles wat je belet om je leven voluit te leven en je talenten te ontwikkelen, is een bezoek aan een psychosociaal therapeut waard. Door goed naar je verhaal te luisteren, ga ik op zoek naar de patronen en de overtuigingen waarmee jij jezelf klein houdt.  

We zijn allemaal wel eens verdwaald; in ons werk, onze relaties, of gewoon in onszelf. En terwijl anderen je proberen te helpen, raak je alleen nog maar meer het spoor bijster. Diep vanbinnen weet je precies wie je bent en wat je wilt. Je weet alleen niet meer hoe.

Daar kan ik je bij helpen. Samen gaan we aan de slag om datgene wat in de weg staat te onderzoeken en te transformeren. Dat is een investering in jezelf en in je toekomst, zodat je niet meer verdwaalt, wát het leven je ook brengt. Want hoe beter je leert op je eigen kompas te varen, hoe veerkrachtiger en gezonder je door het leven gaat.

Dus waarom zou je nog angstig en verdwaald door het leven gaan, luisterend naar wat anderen zeggen, als je kan leren om weer naar jezelf te luisteren?

Je bent van harte welkom om contact op te nemen om nader kennis te maken en een gratis en vrijblijvende afspraak te maken.

www.zensan.nl

Trudy Heemskerk – burn-out en stressklachten, trauma healing, individuele
                                    familieopstellingen

Elk mens is uniek en ik houd ervan om de best mogelijke manier te vinden om iemand te begeleiden naar zijn of haar beste weten.

Sinds 1995 begeleid ik bij levensvragen en werkproblemen.

Ik werk intuïtief en ervaringsgericht en maak gebruik van uiteenlopende methodes en technieken, afgestemd op wie je bent, zoals:

  • emotioneel lichaamswerk, lichaamsgerichte psychotherapie
  • systemisch werk in de vorm van (individuele) familie-, loopbaan- en organisatieopstellingen en (individuele) opstellingen over ziekte en trauma
  • trauma healing Somatic Experiencing, EMDR
  • Therapeutic Touch, chakra healing
  • sjamanistische technieken zoals sjamanistische extractie, soul retrieval, power animal retrieval.

Daarnaast geef ik trainingen in lichaamswerk en opleidingen in familieopstellingen.

www.trudyheemskerk.nl

Jolanda Koppers – Iokai Shiatsu

In Shiatsu werken we met druk (Atsu) van de vingers (shi) maar ook van de duimen, handen, ellebogen en knieen op de mederianen en acupressuurpunten. Dit zorgt ervoor dat de levensenergie, de Ki, weer vrij door het lichaam kan circuleren.
Iokai Shiatsu ontspant, versoepelt de spieren, bevordert het zelfgenezend vermogen en versterkt het evenwicht tussen lichaam en geest. Het regelmatig ontvangen van een shiatsu behandeling werkt zeer ontspannend en is inzetbaar bij een groot aantal klachten.

Tijdens mijn studie aan de 4 jarige HBO beroepsopleiding Iokai Shiatsu in Amsterdam heb ik kennis genomen van de oosterse en de westerse geneeskunde en volg ik nog steeds bijscholingen op het gebied van Shiatsu, oosterse geneeskunde en massage.

Shiatsu wordt gegeven op een zachte Japanse futon, u houdt uw kleren aan tijdens de behandeling.

jolandakoppers@hotmail.com

Jördis Jakubczick – Lichaamsgerichte natuurgeneeskundige therapie en coaching

In mijn paramedische natuurgeneeskundige praktijk verzorg ik therapie met een multidisciplinaire aanpak. Ik help je bij zowel mentale als emotionele, psychische en fysieke klachten. Dit geldt ook voor chronische aandoeningen. De oorzaak van een klacht kan heel ergens anders vandaan komen dan het symptoom laat denken. Alles hangt met elkaar samen. Deze somatische visie vormt de basis voor de behandelingen in de praktijk.

Wat de aanpak van de Somatic Healing zo bijzonder maakt si de combinatie van kennis, zelfinzicht en ervaring. Met mijn diepgaande kennis van anatomie, fysiologie, kinesiologie en energetische geneeswijzen en counselling werken complementair en integratief. Kortom een heling op holistische wijze voor lichaam, ziel en geest.

Ik geloof in de wijsheid van je lichaam en je zelfgenezend vermogen. Het geeft mij de grootste voldoening om jou, als mijn cliënt, op je pad van zelfgenezing te begeleiden en je de vaardigheden in handen te geven, je gezondheid weer in eigen hand te nemen.

www.praktijk-somatic-healing.one

Marlies Hofmans – Kunstzinnige therapie

In de Kunstzinnige therapie ga je op zoek naar thema’s die jij op dit moment nodig hebt in je leven voor je genezingsproces of balans. Door hier op een kunstzinnige manier mee aan de slag te gaan (dmv tekenen, schilderen en boetseren), ervaar je en beleef je deze thema’s. De oefeningen die je krijgt zijn gericht op het vormen van nieuwe vermogens en het hervinden of versterken van vaardigheden die voor de genezing nodig zijn.

Kunstzinnige therapie wordt veel ingezet als ondersteuning bij bijvoorbeeld: depressie, trauma, burn-out, rouwverwerking, verslavingen, enz.

Wil je meer weten, kijk op de site of maak een kennismakingsafspraak.

www.marlieshofmans.nl

Karin Bakker – Doula bevallings begeleidster, Reiki, Kinesiologie, Guasha, Shambala-Reiki

Doula is de niet medische begeleiding van zwangerschap en bevalling. Uit onderzoek is gebleken dat een continue begeleiding van een barende vrouw de noodzaak van medisch ingrijpen met de helft doet afnemen! Speciaal voor vrouwen die erg bang zijn voor de bevalling of vaders die wat extra steun willen/moeten hebben. Juist als je in het ziekenhuis bevalt! Alleen een gesprek of een geboorteplan maken is natuurlijk ook mogelijk.

karin.senang@gmail.com